TOEGANKELIJKHEID

We proberen toegankelijkheid te bieden voor bezoekers met een beperking en bevorderen gelijke toegang en inclusie.

Fysieke toegankelijkheid:

Wij  zijn een museum op de begane grond van het gebouw en de toegang met een rolstoel/scootmobiel is eenvoudig. U kunt binnenkomen via de hoofdingang. Dit is een toegang op de begane grond van het gebouw. Het gehele museum is gelijkvloers.

Digitale toegankelijkheid:

Informatie is gemakkelijk te vinden online en op de  website mocta.org Onze site is gebruiksvriendelijk in vorm, lay-out en talen.

Informatieve toegankelijkheid:

Informatie is op een toegankelijke manier geschreven. Het is leesbaar en beschikbaar via verschillende kanalen. Bijvoorbeeld de Audio Tour die in het Museum wordt aangeboden.

Sociale toegankelijkheid:

Het museum is gastvrij, er worden regelmatig diverse activiteiten georganideerd, zoals meditaties, workshops of schildersessies. 

Audiotour:

Museum Audio Tour biedt opgenomen gesproken commentaar in het Nederlands, Engels en Duits, via een tablet met koptelefoon met vertelling en verhalen achter de schermen van alle kunstwerken en museum voorwerpen, waardoor onze bezoekers de flexibiliteit hebben om een ​​tentoonstelling op hun eigen manier te ervaren, in hun eigen tempo, terwijl ze hun eigen route volgen. Voor slechthorende bezoekers is er een geschreven Audiotour beschikbaar in de bovengenoemde 3 talen. 

Prijzen van de tickets

  • Toegang: € 7,50 p.p
  • Audiotour beschikbaar
  • Vrije toegang voor vrienden van ons museum en kinderen 0-12 jaar
  • Groepen vanaf 10 personen € 5 p.p
  • Studenten € 5 p.p op vertoon van studenten pas
  • Museumkaart geeft toegang tot een gratis entree

Wij bieden een baby verschoon faciliteit

Beschrijvingen:

Goede beschrijving en uitleg in het Nederlands en Engels naast alle Kunstwerken en objecten uit onze collectie.

Een rolstoel lenen:

U kunt een rolstoel lenen bij de receptie.

Verlichting en temperatuur:

Ons museum heeft een natuurlijke, heldere lichtinval, aangezien het plafond of dak in sommige delen van het museum van glas zijn gemaakt waardoor het licht erdoorheen kan komen.

Zitplaatsen:

Er zijn enkele zitplaatsen op geselecteerde punten in de museum- en galerijruimte.

Rolstoeltoegankelijke toiletten:

In het museum zijn rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig.

Een handmatige rolstoel kan worden geleend bij de receptie.

Calamiteiten:

Het museum heeft een calamiteit of calamiteitenplan zoals acties bij brand. Volg bij calamiteiten altijd de instructies van de beveiliging op. Ook de evacuatie van gehandicapten is opgenomen in ons calamiteitenplan.

Blinde geleiden honden / hulphonden

Blinde geleiden honden zijn toegestaan ​​en dienen te allen tijde bij u te worden gehouden.

Eten en drinken:

U kunt genieten van een versgemalen koffie of een warme chocolademelk of een biologische thee in het Museum en naast onze gezellige bibliotheek zitten waar u over Tibet en zijn cultuur kunt lezen en uitzicht kunt hebben op het prachtige landschap van het Rensenpark.

Toegankelijkheidsverklaring

Wij hechten waarde aan digitale inclusie

In ons streven om alle bezoekers van de site een volledig toegankelijke en geoptimaliseerde gebruikerservaring te bieden, heeft deze site zorgvuldige maatregelen genomen om een ​​uitstekende gebruikerservaring te garanderen, ongeacht de ondersteunende technologie die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot deze site of de specifieke mogelijkheden van die personen die toegang zoeken naar deze website.

Deze site wordt regelmatig gecontroleerd en getest door interne bronnen en door AudioEye, een externe leverancier van webtoegankelijkheidstests en -bewaking. Naarmate toegankelijkheidsproblemen worden vastgesteld, worden de resultaten van geautomatiseerde en handmatige tests beheerd via het AudioEye® Digital Accessibility Platform. Naarmate er nieuwe oplossingen worden ontdekt om de gebruikerservaring te verbeteren, wordt herstel bijgehouden via het AudioEye-systeem en worden er fixes geïmplementeerd om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

AudioEye Toegankelijkheidscertificering

AudioEye-certificering - Vertrouwd op AudioEye

Het AudioEye-certificeringszegel staat voor een toewijding aan toegankelijkheid en digitale inclusie. Het AudioEye-certificeringsproces omvat automatische en handmatige tests met als doel de conformiteit met de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 Level AA Success Criteria te maximaliseren.

AudioEye verklaart dat deze site wordt verbeterd om zoveel mogelijk te voldoen aan WCAG 2.1 Level AA Succescriteria.

AudioEye en deze site blijven samenwerken in een voortdurende inspanning om conformiteit te behouden en een toegankelijke gebruikerservaring te bieden voor alle gebruikers.

Merk je iets verkeerds op? Geef uw feedback a.u.b.

Deze website wordt regelmatig getest met behulp van verschillende ondersteunende technologieën. We raden aan om de volgende combinaties van webbrowser en schermlezer te gebruiken voor een optimale ervaring:

Voor Windows-gebruikers: JAWS en Chrome of NVDA en Firefox

Voor Mac-gebruikers: VoiceOver en Safari of VoiceOver en Chrome

Voor mobiele gebruikers: VoiceOver voor de iPhone en TalkBack voor Android-apparaten

Verbetering van de gebruikerservaring voor gebruikers van ondersteunende technologieën

Richtlijnen voor webtoegankelijkheid

Deze site heeft gebruik gemaakt van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 als referentie om ervoor te zorgen dat de webcontent die via deze site beschikbaar wordt gesteld, toegankelijker is voor personen met een handicap en gebruiksvriendelijker is voor iedereen.

Deze wereldwijd erkende best practices (zoals aanbevolen door het World Wide Web Consortium) bestaan ​​uit drie niveaus van toegankelijkheidsmeting (A, AA en AAA). Voor zover mogelijk heeft deze site ervoor gekozen om te voldoen aan niveau AA van deze richtlijnen.

Gerelateerde Links:

Initiatief voor webtoegankelijkheid (WAI)

Ontwerprichtlijnen voor elektronische en informatietechnologie

Feedback

Toegewijde experts op het gebied van webtoegankelijkheid zijn beschikbaar om bezoekers van de site te helpen bij problemen met toegang tot inhoud en de verschillende services en functies die op deze site beschikbaar worden gesteld. Bezoekers van de site kunnen ervoor kiezen om contact op te nemen met de helpdesk om problemen met betrekking tot webtoegankelijkheid te melden en op te lossen.

Als u problemen ondervindt met een pagina op onze site die een uitdaging vormt voor personen met een handicap, stuur dan uw feedback

Gebruikers een gratis aanpasbaar hulpprogramma aanbod

 

AudioEye-werkbalk

Naast de bovengenoemde technieken en strategieën - en aangezien niet alle sitebezoekers toegang hebben tot hulpmiddelen zoals schermlezers - bieden we gratis Web Enhancement Tools waarmee sitebezoekers hun gebruikerservaring kunnen aanpassen. Activeer de AudioEye-werkbalk om toegang te krijgen tot elk hulpmiddel dat hieronder wordt vermeld.

De AudioEye-werkbalk is te openen op: www.mocta.org

 

AudioEye-werkbalk is actief 

AudioEye-werkbalk deactiveren

Ervaar de AudioEye-werkbalk

Om de AudioEye Toolbar te ervaren, activeert u de AudioEye Toolbar-knop.

Verken uw toegankelijkheidsopties.

De AudioEye-werkbalk biedt tools die zijn afgestemd op de behoeften

Meer informatie over de manieren waarop de AudioEye-werkbalk bezoekers van de site met verschillende mogelijkheden in staat stelt om hun gebruikerservaring aan te passen:

Blader door alle functies

De volgende hulpmiddelen zijn mogelijk beschikbaar in de AudioEye-werkbalk:

Speler

Luister naar de inhoud van een webpagina die hardop wordt voorgelezen

Visuele toolkit

Pas de visuele weergave van de website aan

Sitemenu

Navigeer door vereenvoudigde menu's met uw toetsenbord of muis

Menu Pagina-elementen

Toegang tot pagina-elementen en regio's met eenvoudige toetsaanslagen

AudioEye-helpdesk

Toegankelijkheidsproblemen melden

Sites van derden

Op deze website maken we gebruik van verschillende websites van derden, zoals Instagram, YouTube, Twitter en Facebook om nieuws en informatie over de producten en diensten van deze site te verspreiden. Deze sites, die niet door deze site worden beheerd, kunnen problemen opleveren voor personen met een handicap die we niet kunnen controleren of verhelpen.

Zoals openbaar gemaakt, vindt u hier het toegankelijkheidsbeleid van deze sites van derden:

Deel deze pagina