EXPOSITIES

Expositie van  kunstwerken gemaakt tijdens de workshops Boeddha schilderen voor inwoners van de gemeente Emmen. 

Inwoners van de gemeente Emmen die hebben meegedaan aan één van de  workshops op 8 augustus, 14 november 2021 en 1 mei, 15 mei 2022 kunnen hun kunstwerken inleveren voor deelname aan de competitie 'Boeddha schilderen' bij de receptie van het museum tijdens openingstijden van het museum. Het beste Boeddha schilderij zal worden beloond met een origineel kunstwerk van Lama Tashi Norbu. 

De expositie van de kunstwerken is gratis te bezoeken via de zijentree van het museum van 9 t/m 17 september 2022.

Prijsuitreiking op 18 september 2022 met Tibetaanse meditatie door Lama Tashi Norbu. 

Aanvang: 15.00 uur

1 kunstwerk per deelnemer kan worden ingeleverd.

Gratis entree voor deelnemers, voor anderen geldt het normale museum entree tarief.

Deze workshops werden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Emmen.

 

___________________________

 

 

 

 

   

 

11 december 2021 - 30 juni 2023

EAST MEETS WEST

De expositie is verlengd tot 30 juni 2023

 

 

 

 

Expositie  met werken van kunstenaar LamaTashi Norbu

 

Een expositie die spreekt over tijdreizen, een transport of een vlucht, met boodschappen tussen Oost en West en tussen de momenten waarop de oosterse cultuur van Azië de Westerse ontmoet, waarbij aspecten worden vermengd en gedeeld. Het is de rationale van een voorstel om wijsheid van Oost en West samen te smelten, om een wijsheid van een renaissance van humanistische waarden aan te wakkeren en een platform van harmonie over de hele planeet te bieden.

 

En reis door de tijd met LamaTashi Norbu's Tijdreizigers van de kunstenaar op het Tibetaanse plateau en zijn landschappen. Schilderen en uitbeelden van vliegende mystici, eenhoorns, vlinders, engelen, meditatie van reflecties van het verlangen van de mens om de lucht in te vliegen.

 

De Oosterse schilder verkent de Westerse stijl met Tibetaanse onderwerpen, motieven afbeeldingen, symbolen en archtypen. Oost en West ontmoeten elkaar, omdat hun deugden aspecten, ideeën en houdingen vermengen, delen en omarmen, vooral waardevol in dit tijdperk van wereldwijde bezorgdheid , om een synergie van één mensheid, van één ruimte te creëren.