TOEGANKELIJKHEID

 

 

 

 

We proberen toegankelijkheid te bieden voor bezoekers met een handicap en bevorderen gelijke toegang en inclusie.

 

Fysieke toegankelijkheid:

we zijn een museum op de begane grond van het gebouw en de toegang met een rolstoel is eenvoudig. U kunt binnenkomen via de hoofdingang. Dit is een drempelloze toegang op de begane grond van het gebouw. Museum, galerij en winkel zijn gelijkvloers.

 

Digitale toegankelijkheid:

Informatie is gemakkelijk te vinden online en op de  website mocta.org Onze site is gebruiksvriendelijk in vorm, lay-out en talen.

 

Informatieve toegankelijkheid:

Informatie is op een toegankelijke manier geschreven. Het is leesbaar en beschikbaar via verschillende kanalen. Bijvoorbeeld de Audio Tour die in het Museum wordt aangeboden.

 

Sociale toegankelijkheid:

Het museum is gastvrij, er is begeleiding voor mensen met een beperking en er worden diverse activiteiten aangeboden zoals meditaties of workshops of schildersessies. Ons museum zet zich in voor het vergroten van het bewustzijn, begrip en inclusie van autisme binnen de gemeenschap. Om dit deel van onze missie waar te maken, zijn onze workshops ook een kunsttherapie.

 

Audiotour:

Museum Audio Tour biedt opgenomen gesproken commentaar, via een tablet, met vertelling en verhalen achter de schermen van alle kunstwerken, waardoor onze bezoekers de flexibiliteit hebben om een ​​tentoonstelling op hun eigen manier te ervaren, in hun eigen tempo, terwijl ze hun eigen route volgen . Voor slechthorende, blinde of slechtziende bezoekers. En wanneer vertaald, maakt de audiotour exposities toegankelijk in drie talen. Nederlands, Duits en Engels; wanneer teksten worden afgedrukt, help degenen die niet kunnen horen.

 

Prijzen van de tickets

  • Toegang: € 7,50 p.p
  • Audiotour beschikbaar
  • Vrije toegang voor vrienden van ons museum en kinderen 0-12 jaar
  • Groepen vanaf 10 personen € 5 p.p
  • Studenten € 5 p.p op vertoon van studenten pas

 

Beschrijvingen:

Goede beschrijving en uitleg in het Nederlands en Engels naast alle Kunstwerken en objecten uit onze collectie.

 

Een rolstoel lenen:

U kunt een rolstoel lenen bij de receptie.

 

Rustige uren:

Voor personen die gevoelig zijn voor geluiden. Het museum kan soms druk en lawaaierig zijn. De rustigste tijd om te bezoeken is wanneer de galerij voor het eerst opengaat en in de middag. Het midden van de dag is het drukst (galerij café en winkel). De drukste tijden zijn de weekenden en vakantietijden.

 

Verlichting en temperatuur:

Ons museum heeft een natuurlijke, heldere lichtinval, aangezien het plafond of dak in sommige delen van het museum van glas zijn gemaakt waardoor het licht erdoorheen kan komen.

 

Assistentie en alarmen:

Als u tijdens uw bezoek hulp nodig heeft, kunnen medewerkers u helpen. Het bezoekershelpteam bij de receptie. draagt een bordje met ons Museumlogo op hun kleding.

Het is onwaarschijnlijk dat er tijdens uw bezoek een alarm afgaat. Als dit het geval is, hoeft u zich geen zorgen te maken, volg gewoon de instructies van ons helpteam dat zich zal haasten om te helpen.

 

Zitplaatsen:

Er zijn enkele zitplaatsen op geselecteerde punten in de museum- en galerijruimte.

 

Rolstoeltoegankelijke toiletten:

In het museum zijn rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig.

Een handmatige rolstoel kan worden geleend bij de receptie en kan aan het einde van uw bezoek op dezelfde plek worden ingeleverd.

 

Wij bieden een baby verschoon faciliteit

 

Calamiteiten:

Het museum heeft een calamiteit of calamiteitenplan zoals acties bij brand. Volg bij calamiteiten altijd de instructies van de beveiliging op. Ook de evacuatie van gehandicapten is opgenomen in ons calamiteitenplan.

 

Blinde geleiden honden / hulphonden

Blinde geleiden honden zijn toegestaan ​​en dienen te allen tijde bij u te worden gehouden.

 

Eten en drinken:

U kunt genieten van een versgemalen koffie of een warme chocolademelk of een yogi-thee (gesponsord door Eko Plaza) in het Museum en naast onze gezellige bibliotheek zitten waar u over Tibet en zijn cultuur kunt lezen en uitzicht kunt hebben op het prachtige landschap van het Rensenpark.

 

Plan uw bezoek:

Vind hoe te reizen, toegang, kaart, informatie over uren en details over hoe u ons museum kunt bereiken met het openbaar vervoer en met de auto onder de subtitel Over uw bezoek

 


Toegankelijkheidsverklaring

Wij hechten waarde aan digitale inclusie

In ons streven om alle bezoekers van de site een volledig toegankelijke en geoptimaliseerde gebruikerservaring te bieden, heeft deze site zorgvuldige maatregelen genomen om een ​​uitstekende gebruikerservaring te garanderen, ongeacht de ondersteunende technologie die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot deze site of de specifieke mogelijkheden van die personen die toegang zoeken naar deze website.

Deze site wordt regelmatig gecontroleerd en getest door interne bronnen en door AudioEye, een externe leverancier van webtoegankelijkheidstests en -bewaking. Naarmate toegankelijkheidsproblemen worden vastgesteld, worden de resultaten van geautomatiseerde en handmatige tests beheerd via het AudioEye® Digital Accessibility Platform. Naarmate er nieuwe oplossingen worden ontdekt om de gebruikerservaring te verbeteren, wordt herstel bijgehouden via het AudioEye-systeem en worden er fixes geïmplementeerd om de gebruikerservaring van de website te verbeteren.

 

AudioEye Toegankelijkheidscertificering

AudioEye-certificering - Vertrouwd op AudioEye

Het AudioEye-certificeringszegel staat voor een toewijding aan toegankelijkheid en digitale inclusie. Het AudioEye-certificeringsproces omvat automatische en handmatige tests met als doel de conformiteit met de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 Level AA Success Criteria te maximaliseren.

 

AudioEye verklaart dat deze site wordt verbeterd om zoveel mogelijk te voldoen aan WCAG 2.1 Level AA Succescriteria.

 

AudioEye en deze site blijven samenwerken in een voortdurende inspanning om conformiteit te behouden en een toegankelijke gebruikerservaring te bieden voor alle gebruikers.

 

Merk je iets verkeerds op? Geef uw feedback a.u.b.

 

Deze website wordt regelmatig getest met behulp van verschillende ondersteunende technologieën. We raden aan om de volgende combinaties van webbrowser en schermlezer te gebruiken voor een optimale ervaring:

 

Voor Windows-gebruikers: JAWS en Chrome of NVDA en Firefox

Voor Mac-gebruikers: VoiceOver en Safari of VoiceOver en Chrome

Voor mobiele gebruikers: VoiceOver voor de iPhone en TalkBack voor Android-apparaten

 

Verbetering van de gebruikerservaring voor gebruikers van ondersteunende technologieën

 

Richtlijnen voor webtoegankelijkheid

Deze site heeft gebruik gemaakt van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 als referentie om ervoor te zorgen dat de webcontent die via deze site beschikbaar wordt gesteld, toegankelijker is voor personen met een handicap en gebruiksvriendelijker is voor iedereen.

 

Deze wereldwijd erkende best practices (zoals aanbevolen door het World Wide Web Consortium) bestaan ​​uit drie niveaus van toegankelijkheidsmeting (A, AA en AAA). Voor zover mogelijk heeft deze site ervoor gekozen om te voldoen aan niveau AA van deze richtlijnen.

 

Gerelateerde Links:

 

Initiatief voor webtoegankelijkheid (WAI)

Ontwerprichtlijnen voor elektronische en informatietechnologie

 

Feedback

Toegewijde experts op het gebied van webtoegankelijkheid zijn beschikbaar om bezoekers van de site te helpen bij problemen met toegang tot inhoud en de verschillende services en functies die op deze site beschikbaar worden gesteld. Bezoekers van de site kunnen ervoor kiezen om contact op te nemen met de helpdesk om problemen met betrekking tot webtoegankelijkheid te melden en op te lossen.

 

Als u problemen ondervindt met een pagina op onze site die een uitdaging vormt voor personen met een handicap, stuur dan uw feedback

 

Gebruikers een gratis aanpasbaar hulpprogramma aanbod

 

AudioEye-werkbalk

Naast de bovengenoemde technieken en strategieën - en aangezien niet alle sitebezoekers toegang hebben tot hulpmiddelen zoals schermlezers - bieden we gratis Web Enhancement Tools waarmee sitebezoekers hun gebruikerservaring kunnen aanpassen. Activeer de AudioEye-werkbalk om toegang te krijgen tot elk hulpmiddel dat hieronder wordt vermeld.

De AudioEye-werkbalk is te openen op: www.mocta.org

 

AudioEye-werkbalk is actief 

AudioEye-werkbalk deactiveren

Ervaar de AudioEye-werkbalk

Om de AudioEye Toolbar te ervaren, activeert u de AudioEye Toolbar-knop.

 

Verken uw toegankelijkheidsopties.

De AudioEye-werkbalk biedt tools die zijn afgestemd op de behoeften

Meer informatie over de manieren waarop de AudioEye-werkbalk bezoekers van de site met verschillende mogelijkheden in staat stelt om hun gebruikerservaring aan te passen:

 

Blader door alle functies

De volgende hulpmiddelen zijn mogelijk beschikbaar in de AudioEye-werkbalk:

 

Speler

 

Luister naar de inhoud van een webpagina die hardop wordt voorgelezen

 

Visuele toolkit

 

Pas de visuele weergave van de website aan

 

Sitemenu

 

Navigeer door vereenvoudigde menu's met uw toetsenbord of muis

 

Menu Pagina-elementen

 

Toegang tot pagina-elementen en regio's met eenvoudige toetsaanslagen

 

AudioEye-helpdesk

 

Toegankelijkheidsproblemen melden

 

Sites van derden

Op deze website maken we gebruik van verschillende websites van derden, zoals Instagram, YouTube, Twitter en Facebook om nieuws en informatie over de producten en diensten van deze site te verspreiden. Deze sites, die niet door deze site worden beheerd, kunnen problemen opleveren voor personen met een handicap die we niet kunnen controleren of verhelpen.

 

Zoals openbaar gemaakt, vindt u hier het toegankelijkheidsbeleid van deze sites van derden:

 

Facebook-toegankelijkheid

 

Toegankelijkheid van Google Maps

 

Instagram Toegankelijkheid

 

LinkedIn Toegankelijkheid

 

Twitter-toegankelijkheid

 

YouTube-toegankelijkheid